Nordic Walking

Op vrijdag 16 september start Oefentherapie Boskoop samen met Diƫtistenpraktijk Gerry Driesen met de cursus Nordic Walking en Voedingsadvies. Een combinatie van gezond bewegen en gezonde voeding is een geweldige stap richting een gezondere leefstijl. Nordic Walking is voor bijna iedereen toegankelijk. Het kan gezien worden als een verlenging van het wandelen. Als u kunt wandelen, dan kunt u ook Nordic Walken. Nordic Walken kan zelfs makkelijker zijn dan wandelen; de poles (stokken) geven u steun. En hoewel u meer spieren zal gebruiken en het energieverbruik hoger ligt dan bij wandelen, is de ervaren intensiteit nauwelijks hoger dan bij wandelen. Nordic Walken is dus een intensievere manier van bewegen, zonder dat u dit zo ervaart. Dat is prettig! Nordic Walken is geschikt voor mensen van alle leeftijden, zelf doe ik het wekelijks samen met vriendinnen. Ik vind het heerlijk om op die manier even mijn hoofd leeg te maken na een lange (werk)dag. Ik leer het u graag!

Nordic Walken kent drie niveaus; Gezondheidsniveau, Fitnessniveau en Sportniveau. Het gezondheidsniveau biedt iedereen met lichamelijke beperkingen toch de mogelijkheid om in de buitenlucht aan zijn of haar conditie en lichamelijke gesteldheid te werken. Het fitnessniveau is een total body workout. Het uithoudingsvermogen zal optimaal getraind worden. Het sportniveau is geschikt voor zeer fitte sporters die een uitdaging willen waarbij de fysieke grenzen verlegd worden.

In de cursus Nordic Walking en Voedingsadvies train ik met u op Gezondheidsnviveau of Fitnessniveau. Dit is afhankelijk van uw basisconditie.

De cursus bestaat uit 6 lessen, u betaald hiervoor 135 euro. De lessen zijn opgebouwd uit 3 x 30 minuten: een half uur voedingsadvies, een half uur Nordic Walking techniek, en een half uur toepassen van deze techniek tijdens een wandeling. De lessen starten vanaf de Diƫtistenpraktijk van Gerry Driesen, Biezen 39 in Boskoop. Wilt u meer informatie over de cursus, klik dan onderaan de pagina op 'advertentie' of op 'flyer'. Voorafgaand aan de cursus heeft u een intake en een fittest bij mij in de praktijk.

Als u het Nordic Walking al eerder hebt geleerd, kunt u bij mij ook vervolglessen volgen. Deze lessen starten vanaf de oefentherapiepraktijk, Koninginneweg 1B in Boskoop. Deze lessen kosten 6 euro per les. Wekelijks maken we met een groep een wandeling van 45-60 minuten.

Wilt u aan uw gezondheid werken en deelnemen aan de cursus? Of wilt u vervolglessen volgen? Stuur een mail naar: info@oefentherapieboskoop.nl of bel me op 0172-218025.

  • Advertentie
  • Flyer
  • Michelle van der Hulst
    Michelle

    Leonie Porton
    Leonie