Fit+

Gemiddeld leven we tegenwoordig allemaal langer. Met het stijgen der jaren wordt ook het dagelijks bewegen zoals zitten, staan, lopen, bukken en tillen, langzamerhand minder vanzelfsprekend. Spieren nemen in kracht af en de lichaamshouding verandert. Dit is een normaal proces, maar u kunt zelf veel doen om uw algemene lichamelijke conditie zo goed mogelijk te houden. Oefentherapie Mensendieck kan u daarbij helpen.

Wat leert u zoal bij Fit+?

In de lessen Fit+ wordt u zelf meer deskundig op het gebied van uw eigen lichaam. U leert uw rug, nek, schouders, knieën en voeten tijdens dagelijkse handelingen gunstiger te gebruiken. U krijgt oefeningen om het lichaam zo soepel en sterk mogelijk te houden. Er wordt aandacht besteed aan dagelijkse bewegingen, waardoor u handelingen zoals het opstaan, iets oprapen, fietsen, stofzuigen en tuinieren of andere hobby’s makkelijker kunt blijven doen. U wordt zich bewust van uw manier van bewegen en leert uw eigen mogelijkheden optimaal te benutten.

Fit+ werkt aan..........

  1. Voorkomen en verhelpen van houding- en bewegingsproblemen en hiermee leren om gaan.
  2. Oefeningen voor uw houding en dagelijkse bewegingen.
  3. Oefeningen om de soepelheid te vergroten en de spierkracht te verbeteren. Deze oefeningen kunnen de pijn verlichten bij aandoeningen zoals artrose, reuma of osteoporose.
  4. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen.
  5. Oefeningen om uw evenwichtsgevoel te trainen.
  6. Adviezen en ondersteuning bij het inpassen van uw nieuwe vaardigheden in uw dagelijkse activiteiten.

U volgt Fit+ in groepsverband. Een groep kan bestaan uit mannen en vrouwen - met of zonder klachten - die graag een gezonde en verantwoorde manier van bewegen willen leren, met als doel zo zelfstandig en optimaal mogelijk te kunnen blijven functioneren.

U betaalt 80 euro voor 10 lessen. De eerste les is altijd vrij toegankelijk. De lessen zijn op dinsdag van 9.30 - 10.15 uur en woensdag van 8.45 - 9.30 uur.

Michelle van der Hulst
Michelle

Leonie Porton
Leonie