De praktijk | Informatie

DE PRAKTIJK

In de praktijk worden naast individuele behandelingen ook groepslessen gegeven. Meer informatie hierover kunt u vinden onder ‘Groepen’.


DE BEHANDELING

Voor veel klachten aan uw lijf kunt u bij ons terecht. Wij helpen u om de klachten zoveel mogelijk    te verminderen, of om beter met uw klachten om te kunnen gaan. U staat bij ons centraal, de behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. U leert hoe u zelf met uw klachten om kunt gaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. Doel van de behandeling is dat u weer zo optimaal mogelijk kunt functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.

INDICATIES

- Verhoogd valrisico

- Nek-, schouder- rug- en bekkenklachten

- Ademhalingsklachten

- Heup- knie en voetklachten

- Hoofdpijn - en spanningsklachten

- Houdings- en/of bewegingsafwijkingen (o.a. scoliose)

- Zwangerschap

- Chronisch zieken (o.a. reuma, parkinson, MS)

- Neurologische aandoeningen (o.a. HNP, TOS)


KWALITEIT

Wij staan beide ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Hiermee voldoen we aan de in de artikel 34 Wet Big vastgelegde opleidingseisen van het beroep.


DIRECTE TOEGANKELIJKHEID

U heeft geen verwijzing van een (huis)arts nodig om voor de oefentherapie in aanmerking te komen, tenzij u op advies van uw huisarts/specialist komt of als u een chronische aandoening heeft.


VERGOEDING

Raadpleeg de polis van uw ziektekostenverzekering voor informatie over de vergoeding. Of kijk op Independer

OEFENTHERAPIE MENSENDIECK:

De oefentherapeut Mensendieck is expert op het gebied van houding en beweging. Er worden oefeningen op maat gegeven zodat deze gemakkelijk in het dagelijks leven kunnen worden toegepast en leert de cliënt anders en gunstiger bewegen. De oefentherapeut kijkt tijdens de behandelingen niet alleen naar de klacht, maar ook naar de mens en houding in zijn/haar omgeving. Daarnaast werkt de oefentherapeut curatief en preventief, de klachten blijven op lange termijn weg omdat de houding en beweging zodanig worden verbeterd.


SLAAPOEFENTHERAPIE:

We zijn aangesloten bij Slaapfysio.nl, onderdeel van Sleeptrade. Bij ons kunt u, met behulp van een SlaapID-sensor uw slaaphouding, -bewegingen, -klimaat en -ritme in beeld brengen. Zie voor meer informatie onder het kopje 'Slapen'.


ARBEIDSGERELATEERDE KLACHTEN:

Arbeidsgerelateerde klachten kunnen ontstaan door het werk en door sport en hobby’s. Door deze klachten wordt het werk negatief beïnvloed, waardoor iemand zijn werkzaamheden minder goed of zelfs helemaal niet kan uitvoeren. U wordt bewust gemaakt van de manier waarop wordt bewogen en van de houding en de relatie met betrekking tot de klachten. Daarnaast wordt er inzicht gegeven in de reactie van het lichaam op pijn, (over) belasting en spanningen.

Als er een periode van ziekte of arbeidsongeschiktheid is geweest, dan kan de oefentherapeut ondersteuning bieden bij de terugkeer naar de werkplek. Dit wordt gedaan door u te helpen met de houding, bewegingsgewoonten en werkgewoontes te verbeteren. Hierdoor komt er weer een balans tussen de belasting en belastbaarheid.


HOUDINGCHECK:

De oefentherapeut is een expert op het gebied van houding en beweging. Daarom kan de oefentherapeut samen met de cliënt kijken naar de houding en uitleggen wat er gunstiger kan en waarom dat zo is. U zal zelf het verschil ervaren tussen de oude houding en de gunstige houding en zo leren hoe u de houding zelf kan opbouwen. Daarna wordt er gekeken hoe deze houding in uw dagelijks leven kan worden ingebouwd.


BACKCHECK:

Heeft u wel eens last van uw rug? Wilt u weten wat de oorzaak is van uw klachten? Of heeft u nog geen klachten en wilt u weten wat u preventief kunt doen om rugklachten te voorkomen? Laat u dan eens onderzoeken en informeren middels een de BackCheck.


De BackCheck is geheel vrijblijvend en geeft een goede indruk van de conditie van uw rug. Het eerste gedeelte van de BackCheck bestaat uit een vraaggesprek waarbij de klachten in kaart worden gebracht. Het tweede gedeelte van de BackCheck bestaat uit lichamelijk onderzoek waarbij er onder andere gekeken wordt naar de opbouw van de wervelkolom, de belasting en belastbaarheid, uw spierkracht en symmetrie van de voorkeurshouding. Het laatste gedeelte bestaat uit een conclusie en advies ten aanzichten van de conditie van uw rug.


WERKPLEKCHECK & BEDRIJFSVOORLICHTING:

Tijdens de behandelperiode is ook veel aandacht voor uw omgeving. Door een werkplek check kan er worden gekeken naar eventuele aanpassingen die gedaan kunnen worden in de werkplek. Op deze manier kan er ook een stap gemaakt worden in het behandelen van de klacht. Omdat de oefentherapeut niet alleen kijkt naar knelpunten die van belang zijn bij de klacht, maar naar het totale plaatje van de werkplek, kunnen andere klachten ook voorkomen worden.


VALPREVENTIE:

Naarmate we ouder worden neemt de kans op vallen door onvoldoende stabiliteit steeds meer toe. Daarbij neemt de ernst van de gevolgen van vallen toe omdat we minder snel kunnen herstellen. Daarom investeert de oefentherapeut ook in valpreventie.

Door te kijken naar uw algehele gezondheid en de knelpunten die u tegenkomt in het dagelijks leven kan een behandeling op maat worden gemaakt. Op deze manier kan het vallen worden voorkomen en kunt u fitter worden, zodat u ook beter bestand is tegen een stootje.


GROEPSLESSEN:

Fit+

Groepsles voor 50-plussers. Doel is uw algemene lichamelijke conditie zo goed mogelijk te houden. Deze les bevat verschillende oefeningen met een relatief hoge intensiteit. De mate van intensiteit kan ook altijd verhoogd of verlaagd worden naar de wensen van de deelnemers.

Seniorengym

Groepsles voor ouderen. Doel is uw algemene lichamelijke conditie zo goed mogelijk te houden. Deze les bevat verschillende oefeningen en spelvormen met een middel hoge intensiteit. De mate van intensiteit kan ook altijd verhoogd of verlaagd worden naar de wensen van de deelnemers.

Afspraak maken?

Nieuw: Maak uw afspraak via WhatsApp! Stuur ons een bericht op 06 - 20140314

WAAR?


Praktijk voor oefentherapie Mensendieck

Koninginneweg 1B

2771 DN Boskoop

T:     


E:


0172 - 218025

06-20140314

info@oefentherapieboskoop.nl

WANNEER?


De praktijk is geopend op dinsdag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag. Op dinsdag is de praktijk ook in de avond geopend.

AANGESLOTEN BIJ:

Copyright Oefentherapie Boskoop - 2019 | Realisatie: Frank Broer Grafische Vormgeving

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk werkt en verzamelen gegevens voor Google Analytics. Dit wordt gebruikt om websiteverkeer te analyseren. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.